Zorgvuldig

Het dragen van contactlenzen is een slimme oplossing voor uw ogen, die wel om extra zorgvuldigheid vraagt. Ze moeten goed worden aangemeten en advies en controle zijn constant van belang. Lenzen maken immers contact met uw ogen en dit moet zo goed mogelijk gebeuren. Roukens Optiek biedt u advies van een gediplomeerd contactlensspecialist. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de verschillende soorten lenzen die er zijn. Wanneer u langskomt inventariseren we uw behoefte en kijken we samen met u welke soorten het best bij u zou passen. Doet u aan sport of heeft u hobby’s? Ook dit wordt meegewogen in het advies.

Maandlenzen

De meeste mensen kiezen voor maandlenzen. Deze blijven 30 dagen schoon en comfortabel, waarna u ze omwisselt voor een nieuwe set. Hierbij krijgt u een set reservelenzen, voor het geval er iets met de lenzen gebeurt in die 30 dagen. Een optie zijn siliconen hydrogel lenzen, die geschikt zijn voor langere draagtijden.

Daglenzen

In tegenstelling tot maand- en weeklenzen, worden daglenzen maar eenmalig gebruikt. Onderhoudsvloeistoffen zijn daardoor overbodig. Hebt u vaak last van vuile lenzen? Dan zijn daglenzen voor u de oplossing. Draagt u eigenlijk een bril, maar zijn lenzen praktischer voor uw sport of bepaalde acitiviteiten? Ook dan kiest u voor daglenzen.

Vormstabiele of harde lenzen

Wie kiest voor vormstabiele lenzen, heeft minder kans op beschadiging van de lenzen. Ook zorgen deze lenzen voor een hogere gezichtsscherpte. Het draagcomfort is hoog door het gebruik van zuurstofdoorlatende materialen. Ook dienen deze lenzen tijdig vervangen te worden, om te zorgen voor een constante kwaliteit die deze lenzen kunnen bieden.

Multifocalelenzen

Wilt u ook met uw lenzen zowel van dichtbij als veraf goed kunnen zien? Ook in het geval van lenzen is het mogelijk om te kiezen voor een multifocale optie. Deze lenzen zorgen ervoor dat u boeken en documenten scherp kunt lezen, maar ook dat u comfortabel kunt autorijden bijvoorbeeld. Roukens biedt u volop mogelijkheden.

Lease-plan

Roukens biedt u het CLP: het Contactlens-LeasePlan. Hiermee heeft u altijd goede contactlenzen tegen een aantrekkelijke prijs. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Kiest u voor maandlenzen? Dan least u al vanaf €23,00 per maand.
Als u kiest voor het leaseplan ontvangt u:

  • Contactlenzen voor een half jaar;
  • Een half jaar aan onderhoudsvloeistoffen;
  • Onbeperkte oogzorg;
  • Tussentijdse vervanging voor zeer gereduceerde prijs.

Om mee te kunnen doen met het CLP, zijn er een aantal eenvoudige voorwaarden.

  • U beschikt over een bank- of girorekening;
  • De abonnementsprijs wordt maandelijks via automatische incasso geïnd;
  • Stopzetting van het CLP kan na 6 maandelijkse betalingen;
  • Verzorgingsproducten nemen we terug, mits ongeopend;
  • Tussentijdse vervanging? Dan wordt twee keer het maandbedrag geïnd.