Beelschermbril

Beeldschermbrillen zijn een verhaal apart en om er een op maat te laten maken, heeft u dan ook een gedegen analyse en een passend advies nodig. Tegenwoordig zou eigenlijk een groot deel van onze bevolking een beeldschermbril moeten dragen om ontspannen achter een beeldscherm te kunnen werken. Toch gebeurt dit niet. Het concept is niet bij iedereen bekend en lang niet iedereen is er van op de hoogte hoe een beeldschermbril je kan helpen.

Denken in oplossingen

Heeft u last van branderige ogen, stijve schouders of hoofdpijn na langdurig computergebruik of lezen? Het lijken simpele klachten waar iedereen wel eens last van kan hebben. Toch is er ook een hele makkelijke oplossing voor, die ervoor zorgt dat u van de klachten verlost bent. Soms is een enkelvoudig brillenglas al de oplossing om comfortabel en ontspannen achter uw beeldscherm te werken.

Wilt u op meerdere afstanden scherp kunnen zien, zoals bijvoorbeeld een document op ongeveer 50 centimeter afstand en een computerscherm op ongeveer 70 centimeter? Dan is een ‘beeldschermglas’ de oplossing. Een beeldschermglas is een glas waarbij het onderste gedeelte van het glas afgestemd is op de leesafstand en het bovenste gedeelte op de beeldschermafstand. Dit is dan ook een glas dat een groter kijkbereik heeft dan een enkelvoudig glas. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Wat als u een multifocale bril draagt?

Hoewel u met een multifocale bril op alle afstanden scherp ziet, is de breedte voor de korte afstand beperkt en vereist het een gerichte hoofdhouding. Ook met deze bril zou u dus last kunnen krijgen van klachten. De meest ideale oplossing, naast een multifocale bril, is een aparte bril die afgestemd is op de afstand waarop uw beeldscherm staat of de afstand waarop u een boek of document leest. Ook hier biedt een apart enkelvoudig brillenglas of een beeldschermglas de oplossing.

Advies op maat

Samen met u kijken wij naar uw specifieke situatie, waarbij wij rekening houden met uw houding en de werkafstand voor een prettig kijkresultaat. We luisteren goed naar uw klachten en komen samen met u tot een oplossing..

Garantie

Gewenning-garantie op glazen

Service
  • Levenslange service: Controleren, afstellen en reinigen
  • Onderhoudstips
  • Gratis oogmeting en oogdrukmeting