Brillenglas-coatings

Waarom HOYA en waarom hebben wij gekozen te werken met deze innovatieve leverancier? Niet voor niets is HOYA is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie. Alle coatings en glasmaterialen die zij leveren, worden in eigen beheer ontwikkeld. U zult dan ook begrijpen dat ze optimaal op elkaar zijn afgestemd. U wilt een bril waarvan de glazen beter bestand zijn tegen hoge temperaturen en waarbij de kans op loslating van de coating minimaal is. Dat zijn glazen van HOYA.

Wij adviseren u de Hi-Vision LongLife coating van HOYA, om het ’s werelds hardste brillenglascoating is. Deze nagenoeg krasvaste laag evenaart bijna de hardheid van glas. In het donker biedt deze coating comfort bij werken met een beeldscherm of tijdens het autorijden. Overdag filtert de coating juist de schitteringen van het licht, waardoor u hier geen hinder van ondervindt. Ook zorgt de coating ervoor dat stof, water, vuil en vet zich nauwelijks aan dit glas kunnen hechten, in tegenstelling tot veel andere glazen.

BlueControl

Een andere mogelijkheid die wij u bieden, in samenwerking met de leveranciers van HOYA, is HOYA BlueControl. De hele dag door gebruiken we beeldschermen, zowel op het werk als privé. Dit intensieve gebruik vandaag de dag zorgt ervoor dat onze ogen worden blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht. Dit wordt ook wel hoogenergetisch zichtbaar licht genoemd. Het is het soort licht dat we tegenwoordig steeds vaker zien, maar ook steeds minder goed kunnen verdragen. Het zorgt ervoor dat we last hebben van overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

Komt dit u bekend voor? Dan is HOYA BlueControl een coating die ideaal zou zijn voor uw bril. Deze coating neutraliseert het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald. Door een bril te dragen met BlueControl coating, heeft u minder last van vermoeidheid en overbelasting van de ogen. Ook slapenloosheidklachten kunnen erdoor sterk verminderen. Uw ogen blijven in een betere conditie en daarnaast wordt het makkelijker om naar beeldschermen te kijken. De kleuren worden natuurlijker.

UVControl

Een andere veelvoorkomende vorm van licht, die al miljoenen jaren ouder is dan het blauwe licht van beeldschermen, is UV-straling. Deze straling zorgt ervoor dat we vitamine D aanmaken en om die reden is het goed voor ons. Echter, een teveel ervan is al snel schadelijk voor de ogen. De meeste brillenglazen zijn zo gemaakt dat de UV-straling aan de voorzijde van het glas geabsorbeerd wordt. Toch kan dan via de achterzijde van het glas UV-straling reflecteren in de ogen. Hierdoor zijn uw ogen alsnog niet beschermd tegen UV-straling.

Kiest u bij Roukens voor een bril met HOYA UVControl coating? Dan wordt ook aan de achterzijde van het glas voorkomen dat UV-straling in uw ogen reflecteert. Oogaandoeningen en oogziekten kunnen vervelende neveneffecten zijn van een te veel aan UV-straling. Met de HOYA UVControl coating heeft u maximale bescherming tegen deze vervelende gevolgen.